10+1 tipov na darček k promócii

Gaudeamus igitur
Iuvenes dum sumus...

Dobre známe slová študentskej hymny koncom júna, začiatkom júla pravidelne znejú aulami asi každej univerzity. Za potlesku svojich blízkych si úspešní absolventi preberajú z rúk univerzitných hodnostárov svoje diplomy.

Radosť, hrdosť, dojatie, spokojnosť i úľava. To sú pocity, ktoré sprevádzajú túto slávnostnú udalosť. Ak ste rodič, príbuzný či kamarát a rozmýšľate, čím za to niekoľkoročné úsilie odmeníte  a potešíte toho vášho promujúceho absolventa, prezrite si naše tipy.

Kvalitné pero (na podpis pracovnej zmluvy;-))

Značkové guľôčkové pero v štýlovej krabičke, pero s mechanickou ceruzkou, atramentové pero – výber je len na vás. Značky Parker, Pentel či Diplomat majú punc kvality, sú spoľahlivé a písať s nimi bude radosť. Na podpis prvej pracovnej zmluvy sú skvelou voľbou. A ak sa váš študent do práce ešte nechystá, pero predsa treba mať poruke vždy. No nie?

Kaligrafická súprava

Kaligrafické pero s atramentom a náhradnými pierkami v elegantnej krabičke poteší milovníkov umenia a krasopisu. K tomu krasopísanka na precvičovanie krásneho písania a kreslenia a milý darček je na svete.

Zápisník/diár/organizér  (na efektívne plánovanie)

Krásny zápisníček na poznámky, myšlienky, nápady, kreslenie urobí radosť najmä dámam. Papierový diár tiež budúcemu pracujúcemu príde vhod, teda ak nie je zvyknutý mať všetko zaznamenané iba v mobile. Alebo siahnite po praktickom organizéri, ktorý môže byť nielen užitočným pomocníkom, ale zároveň aj štýlovým doplnkom.

Batoh/taška (na notebook)

Na prenos dokumentov, tabletu, notebooku a čohokoľvek ďalšieho potrebného. Na výber máte množstvo značiek, druhov i vyhotovení.

Šperk v šperkovnici

Šperkom nikdy nič nepokazíte a ak ho vložíte do atraktívnej šperkovnice, radosť z darčeka bude dvojnásobná.

Fotoalbum (na spomienky zo štúdia)

Či už ho naplníte alebo necháte prázdny, album na fotografie sa zíde vždy, aj v tejto dobe elektronickej. Zážitkov zo štúdia (alebo lepšie povedané z užívania si vysokoškolských čias) má každý, kto to zažil, určite viac než dosť.

Prasiatko pre šťastie

Originálny darček, ktorý je klasikou medzi pokladničkami – prasiatko. Ak ho budete ešte pred promóciou pravidelne a poctivo kŕmiť, môžete obdarovanému našetriť slušnú sumu. Alebo ho darujte prázdne a vymyslite k nemu želanie, básničku, odkaz, ktorý vám obom bude dávať zmysel.

Kompas

Patrí skôr k milým malým drobnostiam a k takým tým menej tradičným darčekom, avšak má svoju symboliku. Zaželáte ním absolventovi šťastnú cestu ďalším životom (pracovným?!), nech jeho kroky majú správny smer a nestratí sa (napríklad aj v spleti úradných povinností, ktoré ho po ukončení štúdia čakajú...).

Noviny so zakrúžkovanými inzerátmi

Uletené? Ale vtipné. Áno, máte pravdu, práca ani bývanie sa už dnes v novinách nehľadajú, tieto záležitosti sa už pohodlne dajú vyriešiť online. Pár zvýrazňovačov alebo samolepiacich bločkov či záložiek k tomu a keď nič iné, minimálne sa pri odovzdávaní spolu zasmejete. 

Príspevok na budúce plány a plnenie snov

Ak chcete výber ponechať na absolventa, siahnite po univerzálne použiteľnej „poukážke“ v podobe bankovky. :-D Peniaze sa dajú venovať rôznymi vtipnými spôsobmi, no ak nemáte čas či chuť na experimentovanie, postačí aj elegantná obálka na peniaze.

Blahoželanie

Nezabudnite pripojiť k darčeku aspoň pár milých slov na peknom pozdrave.

Tip na záver: Pokiaľ si výberom nie ste istí, u nás nájdete aj darčekovú poukážku, ktorú môže váš absolvent využiť podľa svojich predstáv na nákup z celého nášho sortimentu. 

Všetky spomínané produkty kúpite v predajniach ŠEVT papiernictvo alebo online na www.sevt.sk.

Ak vy ste ten/tá, kto práve ukončil štúdium, srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších šťastných a úspešných (k)rokov.