Kvetinové záložky do knihy ako z babičkinej záhradky

Marec patrí knihám a k čítaniu kníh neodmysliteľne patrí praktická pomôcka, ktorá čitateľovi pomôže v príbehu sa nestratiť – záložka. Poďte si s nami jednu zaujímavú vyrobiť, alebo aj dve, tri. ;-)

Laminovaciu fóliu určite poznáte. Vedeli ste však, že existuje aj taká, ktorú môžete použiť aj za studena a bez laminátora? Je totiž samolepiaca. A predstavte si, že ju využijete nielen na ochranu vašich dokumentov, ale výborne poslúži aj na kreatívne tvorenie. Veď pozrite!

Čo budete potrebovať: samolepiacu laminovaciu fóliu, lisované sušené kvety, kliešťový dierovač, nožnice, jutový špagát,  drevené koráliky

Postup:

Máte všetko pripravené? Tak ide sa na to!
1. Z laminovacej fólie vystrihnite pás široký cca 5 cm.
2. Na vnútornú stranu jednej vrstvy fólie poukladajte lisované kvety.
3. Z fólie odstráňte ochranný papierový list a postupne popritláčajte druhú vrstvu fólie na tú prvú. Musí tesne priľnúť.
4. Okraje záložky zastihnite do želaného tvaru (oblého, špicatého...ako sa vám páči). Dierovačom urobte dierku.
5. Cez ňu prevlečte špagát, ten zauzlite, na jeho konce navlečte koráliky a uzlíkmi ich zafixujte.
Môžete tiež zaobliť rohy, aby záložka nebola ostrá.
Tadaaa! A záložka je pripravená sprevádzať vás na ďalšom knižnom dobrodružstve.

Náš tip:

Namiesto špagátu môžete skúsiť akúkoľvek stužku, šnúrku či bavlnku. Zaujímavú záložku si vyrobíte aj pomocou pierok, trblietok, obrázkov a pod. A celkom hravo si záložku do knihy (či už so sušenými kvetmi, štvorlístkom nájdeným počas prechádzky v tráve alebo fotkou domáceho miláčika) vytvoríte so šikovnou samolepiacou fóliou.folia na kvety

Materiál a pomôcky na tvorenie kúpite v predajniach ŠEVT papiernictvo alebo online na www.sevt.sk.