Zimne malovanie na kamene

Maľovanie na kamienky zažíva svoj boom najmä v letných mesiacoch, no svoje čaro má aj v zime. Kamene ozdobené snehovými vločkami, postavičkami, stromčekom a inými zimnými motívmi sa budú pekne vynímať v kvetináčoch v okne, len tak položené na parapetnej doske, v záhradke pred domom, v miske na sviatočnom stole alebo hoci aj vo vianočnej ikebane. Stačí vám priniesť si z prechádzky niekoľko pekných kameňov (dajú sa aj objednať v špecializovaných obchodoch) a namaľovať na ne niečo zo širokej palety vzorov spojených so zimou a Vianocami.

Čo budete potrebovať: kamene (najlepšie okruhliaky s hladkým a rovným povrchom), podložku na tvorenie alebo obrus, akrylové farby, rôzne druhy popisovačov – akrylové metalické, lakové permanentné, dekoračné, pompóny, vlnu, taviacu pištoľ

 

Postup:

  1. Kamene umyte a osušte.
  2. Naneste podkladovú farbu - snehuliakovi farbou vytvorte biele telo a farebnú čiapku, tučniakovi biele telo a čierny "kabátik". Pokiaľ máte s dispozícii biele kamene, tak tie bielou, samozrejme, natierať už nemusíte. Ak majú navyše kamienky prirodzený trblietavý vzhľad, budú pripomínať skutočný sneh.
  3. Skontrolujte či je podklad suchý, aby sa vám farby navzájom nepremiešali. Ak áno, môžete kresliť ďalšími farbami vzory, domaľovať oči, nos, ústa.
  4. Na záver nalepte taviacou pištoľou snehuliakovi na čiapku pompón alebo brmbolec z vlny.

 

Takto namaľované kamene položte na podnos spolu so šiškami, gaštanmi a skrášlite si nimi tak svoju sviatočnú domácnosť. Touto milou aktivitou zabavíte deti počas vianočných prázdnin, keď nemôžete ísť von, lebo je príliš zima alebo sú choré, alebo jednoducho kedykoľvek, keď máte chuť tvoriť.

 

Pomôcky na maľovanie kúpite v predajniach ŠEVT papiernictvo alebo online na www.sevt.sk. A množstvo inšpirácií nájdete na internete. Tu je niekoľko z nich...