Čokoláda zabalená z lásky

9. marca 2020

Čokoláda zabalená z lásky
9. marca 2020 Veronika Heckova

Sviatok všetkých zamilovaných prináša aj nápady na rozličné darčeky. Tie vôbec nemusia byť veľké. Lásku môžete osláviť aj maličkosťou – napríklad romanticky zabalenou čokoládou alebo obľúbenými cukríkom a to kedykoľvek v roku, nielen na Valentína. 😉

Drobnosti tvoria lásku. Tie malé gestá, ktorými hovoríte druhej strane, že ju ľúbite, že sa o ňu bojíte, že si vážite jej názor. Mali by byť každodennou súčasťou pekného vzťahu. Sviatok všetkých zamilovaných je ideálnou príležitosťou to všetko svojej polovičke opäť pripomenúť.

Neodolateľnou kombináciou je obľúbená sladkosť a obal, ktorý hovorí, že ste si dali záležať a urobili niečo aj vlastnoručne. Ako na to? Využite scrapbooking. Táto technika lepenia rôznych tvarov, vystrihovania a vrstvenia papierov je nie len antistresová pre toho, kto obal vyrába, ale na prvý pohľad vyjadruje úprimnú snahu o osobný darček.

Ako zabaliť obľúbené cukríky alebo čokoládu pomocou scrapbookingu? Pripravili sme pre vás prehľadný postup. Využijete ho nielen na Valentína, ale ak použijete papiere s iným motívom, tak aj na narodeniny, meniny alebo pri akejkoľvek inej príležitosti.

Na výrobu budete potrebovať:

  • farebné scrapbookingové papiere,
  • farebné výkresy s vyššou gramážou (najmä červený),
  • nožnice,
  • farebnú stužku,
  • lepidlo
  • a rôzne výrezy na obkresľovanie. Sevt Valentin (2)

Obal na čokoládu

Veľkosť obalu záleží najmä na tom, akú si kúpite čokoládu. Preto najskôr nasmerujte svoje kroky do obchodu s potravinami a až potom vytvárajte obal na čokoládu.

Ako vyrobiť obal? Obkreslite čokoládu na papier. K obrysu pridajte po dlhších bočných stranách ešte priestor na zahnutie a zároveň vytvorte aj prednú stranu. V našom prípade bude pozostávať z dvoch častí. Kúsok na zahnutie zodpovedá hrúbke čokolády a predná strana má opäť rovnaký rozmer ako čokoláda.

Podobné predĺženie ponechajte aj na spodnej kratšej strane obrysu čokolády. Opäť postupujte rovnako – prvý úsek zodpovedá hrúbke tabuľky a druhý by mal mať dĺžku zhruba dva až tri centimetre a uzatvorí obal zospodu.

Nakoniec celý obal zlepte dokopy. Prvú zahnite pravú stranu, na ňu prilepte spodný diel a nakoniec prehnite ľavú časť.

Z bieleho výkresu vystrihnite dlhý úzky pás a zahnite ho okolo čokolády. Celý obal dozdobte rôznymi výrezmi, srdiečkami, kvietkami, osobným venovaním alebo čímkoľvek iným, čo vám napadne. Sevt Valentin (3)

Sevt Valentin (6)

Sevt Valentin (9)

Obal na čokoládové cukríky

Aj zopár cukríkov môžete pekne zabaliť. Pripravte si farebný papier a vystrihnite z neho obdĺžnik s oblými hranami. Približne v dvoch tretinách obdĺžnik dvakrát prehnite, tým vytvoríte priehradku na cukríky. Šírku prehnutia zvoľte podľa hrúbky sladkosti, ktoré budú vnútri. Vnútornú a vonkajšiu stranu dotvorte podľa vašich predstáv. Nakoniec do vnútra prilepte cukríky a obal zložte a previažte stužkou.

Sevt Valentin (12)

Sevt Valentin (13)Želáme vám veľa lásky. ♥

Komentáre (0)

Komentovať článok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*